Käyttekö teurastuspenkkiin? (1919)

Suomen työläiset, sotilaat ja maalaiskansa!

No nyt teki Mannerheimin kopla sen, mitä siellä Suomessa on uhottu, mutta mihin ei uskottu sellaisenkaan seikkailijasakin rohkenevan ryhtyä. Sotaan sinua nyt ajetaan, Suomen työtä tekevä kansa, veriseen teurastukseen veljiäsi vastaan — omaa itseäsi vastaan!

Tietysti on sota, kuten herrojen sodat aina, alettava tekopyhällä kieroudella.

Mukamas “Aunusta auttamaan”, “heimolaisten vapaustaistelua tukemaan” sanovat “vapaaehtoisten” liikkeelle lähteneen, kun kuitenkin jokainen tietää, että Aunuksessa ei ollut mitään “kapinoita”. Olihan siellä kai Suomessa joitakin Aunuksesta työtä tekevän kansan valtaa paenneita porvareita ja talonpoikain nylkijöitä, jotka Suomen ja länsivaltain porvareille kauppasivat kansan yhteistä omaisuutta, Aunuksen metsiä ja muita rikkauksia. Niitä valtaamaan sieltä Suomesta on lähdetty ja alistamaan Aunuksen kansaa pääoman orjuuteen. Katalaa teeskentelyä kaikki jutut Aunuksen “itsenäisyydestä”, “vapaustaistelusta”, sen “oikean uskon” puolustamisesta ja “avusta”. Inhottavaa valetta puhe “vapaaehtoisten” taistelusta, kun tiedetään, että Aunukseen on suojeluskuntahulikaanien avulla pakotettu hyökkäämään muka “rajavartioiksi” tuotuja sotaväenosastoja. Ja kyllä jo selvästi näkyy, mille asialle Suomen puolelta on Aunukseen tultu. Kuten viime vuonna Suomessa, riehuvat nyt suomalaiset ja karjalaiset lahtarirosvot siellä. Kuka vaan on ollut työtä tekevän kansan luottamustoimessa: neuvoston tai köyhäinkomitean jäsenenä, osuuskaupanhoitajana tai opettajana — ei muuta kuin henki pois ja omaisuus rosvojen isoon pussiin! Ja ase kädessä pakotetaan Aunuksen kansaa “valkoiseen” armeijaan, upseeriroikaleiden komennettavaksi veljiään vastaan.

Mutta eipä tässä ole kyseessä vain se, että Suomen porvarit ja heidän herransa, “sopimus”-valtain imperialistit, himoitsevat Aunuksen luonnonrikkauksia ja sen kansaa orjikseen.

Tämä on jo olettua sotaa Neuvosto-Venäjää vastaan.

Ja mitä se merkitsee, sen tiedätte hyvin, Suomen työtätekevät kansanjoukot.

Sinä, työmies ja työläisnainen, olet yhä kasvavalla innostuksella nähnyt Venäjän työväenvallan kovilla taisteluilla selviävän lukuisista vihollisistaan. Sinulle se on merkinnyt uuden toivon nousua, varmuutta siitä, että pian koittaa sinullekin vapautus lahtariorjuudesta. Sinä ymmärrät, että tämä sota Neuvosto-Venäjää vastaan, joka ei ole sotaa tahtonut, on sotaa vallankumousta vastaan, on sotaa sinua itseäsi vastaan!

Ja sinä, Suomen talonpoika, joka kontuasi asut etkä toisten työtä riistä. Oletko sinä tahtonut tätä sotaa? Oletko sinä antanut edustajillesi valtuuden johtaa itseäsi taisteluun venäläisen tsaarivaltaisen vastavallankumouksen ja maailman imperialismin puolesta? Ymmärräthän sinä ainakin nyt, että Mannerheim on tsaarin verikoiran Koltshakin veli ja liittolainen ja että ei voi olla puhettakaan Suomen itsenäisyydestä eikä kansanvallasta muussa muodossa kuin työväen ja työtä tekeväin maamiesten neuvostovaltana, sellaisena kuin se on toteutettu Venäjällä, Lätinmaalla, Ukrainassa, Unkarissa ja Baijerissa. Sinä käsität, että muuta keinoa ei ole tuhota sitä imperialistista rosvovaltaa, joka parhaillaan jakaa maailmaa ryöstöalueikseen.

Työläis- ja talonpoikaissotilaat!

Jo on teitä petetty kylliksi. Vapaudet ja valta teiltä on riistetty ja nyt tahdotaan riistää henki. Teidän verestänne tahtoo pääoma tehdä itselleen kultaa ja alistaa Suomen kansan entistä julmempaan orjuuteen. Sitä ette voi sallia, sitä sisunne ei siedä.

Älkää lähtekö sille tielle. Nouskaa herrojanne, lahtariroikaleita vastaan. Lyökää ne maahan ja ottakaa omiin käsiinne, omain valitsemienne neuvostojen käsiin valta. Kutsukaa mukaanne kaikki rehelliset työtä tekevät ihmiset Suomessa. Lähettäkää tervehdys ja taisteluun kutsu Ruotsiin ja muihin maihin. Kansainvälinen vallankumous kutsuu teitä. Suomi ei enää saa olla maailman suurrosvojen komennettavana santarmimaana. Sen työtä tekevä kansa on oleva vapaa ja valtiaana maallaan.

Alas Mannerheim ja Suomen suurporvarien lahtarikopla! Alas imperialistiset rosvot!

Kuolema kansojen teurastuttajille.

Eläköön työtä tekevän kansan valta ja kansojen veljeys. Ylös vallankumoukseen — taisteluun — voittoon!

2/5—19.

Suomalainen Kommunistinen Puolue.

Totuus – Suomalainen kommunistinen viikkolehti, No 1
Maanantaina toukokuun 19. päivänä, 1919

Leave a comment