Tulisieluisen kommunismin puolesta taistelijan muistolle (1948)

Kirov ja Stalin vuonna 1928

Eilen, joulukuun 1 päivänä tuli kuluneeksi neljätoista vuotta siitä, kun trotskilais-zinovjevilaiset fasistien kolmasti kirotut palkkarengit katalasti murhasivat vallankumouksen tulisieluisen tribuunin, Leninin-Stalinin puolueen ja neuvostovaltion huomatun toimihenkilön Sergei Mironovitsh Kirovin. Kaiken voimansa, koko kristallin kirkkaan elämänsä Sergei Mironovitsh pyhitti kansan asian palvelemiselle, taistelulle sosialistisen Synnyinmaamme kukoistuksen, kansojen onnen ja valoisan tulevaisuuden puolesta.

S. M. Kirov oli puolueen ja koko neuvostokansan rakastama. Suuren neuvostokansan uskollisena poikana hän yhdisti itsessään leniniläis-stalinilaisen tyypin bolshevistisen toimihenkilön mainiot ominaisuudet.

Puolue lähetti Kirovin, Leninin ja Stalinin uskollisen oppilaan ja työtoverin kaikkein vaarallisimmille, kaikkein vastuunalaisimmille paikoille. Ja kaikkialla — bolshevistisessa maanalaisuudessa, kansalaissodan taisteluissa, antaumuksellisessa työssä Azerbaidzhanian ja sen jälkeen Leningradin sosialistisessa rakentamisessa — aina ja kaikkialla Sergei Mironovitsh esiintyi uskollisena taistelijana Leninin-Stalinin asian puolesta.

Horjumattomalla bolshevistisella tarmolla ja leppymättömällä ja leppymättömyydellä Kirov paljasti ja murskasi trotskilais-zinovjevilaisia ja muita kaikenkarvaisia kansan vihollisia.

Bolshevikeille ominaisella innolla ja väsymättömyydellä työskenteli Sergei Mironovitsh Leningradin muutamiseksi maamme suurenmoiseksi teollisuuskeskukseksi. Hän kiinnitti suuren huomion Neuvosto-Pohjolan suurten luonnonrikkauksien saattamiseksi synnyinmaamme palvelukseen. Kirov teki kaikkensa, että ennen pimeydessä ollut tsaarin Venäjän syrjäseutu, jollaisena Karjala oli ennen vallankumousta, muuttuisi etummaiseksi korkean teollisuuden ja hyvin kehittyneen maatalouden tasavallaksi, jossa kehittyisi ja kukoistaisi muodoltaan kansallinen ja sisällöltään sosialistinen kulttuuri.

Neuvostokansa ei milloinkaan unhoita Synnyinmaamme tulisieluisen patriootin Sergei Mironovitshin tekoja maamme taloudellisen, poliittisen ja puolustusmahdin lujittamisen alalla. Hänen väsymätön taistelu kansan onnen puolesta, hänen mainiot tekonsa eivät milloinkaan tule haihtumaan neuvostoihmisten muistoista. Synnyinmaamme uskollinen poika, vallankumouksen tribuuni, horjumattoman bolshevikin esikuva — sellaisena hän on jäänyt Leninin-Stalinin puolueen historiaan, sellaisena säilyy hänen muistonsa neuvostoihmisten sydämissä.

Leningradin ”Monument-skulptura” tehdas on valanut pronssista S. M. Kirovin kuvapatsaan, joka on Stalinin laureatuksen akateemikko M. G. Manizerin valmistama. Kuvapatsas tullaan pystyttämään Svirstroille.

Sanomalehti “Kalevalan bolsheviikki” — K-SSNT:n Kalevalan piirikomitean ja työtätekevien edustajain piirineuvoston äänenkannattaja — No. 97 (1294) — Torstai, joulukuun 2 p-nä v. 1948

Leave a comment