Hitlerin suomalaiset sätkyäijät (1941)

Jokainen perhe saa joulukinkun vuonna 1942, kun tältä sialta käännetään niskat nurin.

Kylmästä ja kolkosta talvisäästä huolimatta Suomessa versoo rehevä oras ja ennenkuulumattoman runsas sato… Mutta ei viljaa, ei! Ennenkuulumattoman runsas väärennysten sato… Joka päivä jokin uusi valhejuttu. Niinpä muutama päivä sitten siellä ilmestyi ”selostus Kominternin toiminnasta” täynnä sellaisia kuluneita ja göbbelsiläisyydeltä löyhkääviä ”paljastuksia” kuin esimerkiksi se, että ”Komintern on venäläisen imperialismin edustaja”. ”Selostus” ei nähtävästi kuitenkaan täysin tyydyttänyt Berliinissä istuvia isäntiä. Siksi ”Uudessa Suomessa” julkaistiin heti ”selostuksen” ilmestymisen jälkeen siihen liittyvä ”virallinen lisäys”.

Utelias lukija saattaa ihmetellä: mutta mitenkä väärennyksiä tekaistaan silloin, kun ei ole olemassa minkäänlaista ainehistoa? Aivan yksinkertaisesti. Maassahan havaitaan usein karkulaisuutta armeijasta. Eikö niin? Niinpä kyllä. Vaimot ja äidit eivät päästä miehiään ja poikiaan rintamalle. Eikö niin? Aivan niin. Maassa ilmenee yhä lisääntyvää tyytymättömyyttä. Kansa ei halua sotia. Se on väsynyt sotaan. Se seuraa kauhulla, miten Suomen nuorisoa tapatetaan. Siitä napina ja mieltenkuohu kansan keskuudessa. Eikö totta? Niinpä kyllä.

Tällaisia tosiasioita on kuinka paljon tahansa. Niistä valikoidaan mitä milloinkin tarvitaan ja värkätään väärennys: kommunistit ne ”yllyttävät” vaimoja ja äitejä estämään miehiensä ja poikiensa rintamalle lähtemistä, kommunistit ”kylvävät tyytymättömyyttä” … Ja niin edelleen. Ja kun nuo itsensä myyneet kynänikkarit ja musteentuhrijat väsyvät vatkaaman sanoja ”kommunisti”, ”Kominternin kätyri”, niin he alkavat märehtiä sanoja ”Suomen ja Neuvostoliiton rauhan ja ystävyyden seura”. Tuo ”rikollinen” seurahan ei halunnut sotaa Neuvostoliiton kanssa.

Väärennykset eivät yleensä ole mikään uutuus Suomen lehdistössä. Eikä niihin kannattaisi kiinnittää huomiota, mutta mielenkiintoinen on eräs toinen seikka. Miksihän niitä juuri nyt ilmestyy niin tavattoman paljon? Mistä johtuu tämä Hitlerin kätyrien odottamattoman runsas tuotteliaisuus? Kysymys onkin siitä, että Hitlerin suomalaiset sätkyäijät ovat valehdelleet niin suut ja silmät täyteen, että ovat menneet auttamattomasti sekaisin. Suomen hallituksen äskeinen vastaus siihen Amerikan Yhdysvaltojen noottiin, jossa Suomea kehoitettiin luopumaan sodasta, tuo vastaus, joka on karkeiden valheiden ja typerän tekopyhyyden sekotus, teki ulkomailla ja varsinkin Amerikassa sangen epäedullisen vaikutuksen. Mannerheimin koplakunnan kömpelö kieräily ei voinut saada ketään vakuutetuksi, sitäkin suuremmalla syyllä, kun itse Hitler paljasti täydellisesti suomalaiset apurinsa ilmoittamalla, että jo vähää ennen kun Saksa hyökkäsi Neuvostoliiton kimppuun, ”Suomi julisti olevansa valmis astumaan Saksan rinnalle”. Tosin Ruotsin lehdistöä varten tarkoitetusta lähetyksestä on tämä lause poistettu, mutta Saksan lehdistöön se on jäänyt.

Suomea hallitseva Hitlerin kätyrien konnamainen kopla huomasi erehtyneensä laskelmissaan. Mutta sen tekisi mieli näytellä viattomuutta ja samalla kahmia pääomaa: säilyttää suhteensa Amerikan Yhdysvaltoihin ja samalla ryövätä neuvostomaata Hitlerin kanssa.

Jouduttuaan käpälälautaan ja tultuaan paljastetuiksi koko maailman edessä he kieräilevät ja valehtelevat, valehtelevat aivan mahdottomuuksiin saakka. Hehän väittivät ”Pravdan” muka vaatineen, että kaikki suomalaiset on hävitettävä ja vieläpä vetosivat ”Pravdan” määrättyyn numeroon. Jouduttuaan kiinni selvästä valheesta, koska ”Pravda” ei koskaan kirjoittanut mitään sellaista, he yrittävät kirkuen pelastua vetoamalla johonkin mystilliseen radiolähetykseen.

Tosiaan – sen kömpelömmin tuskin enää voidaan valehdella.

Mutta sepustellessaan väärennyksiä ja valheita Mannerheimin pojat kurkistelevat vähän väliä, tarttuuko joku onkeen vai ei.

Niinpä ”Vaasa”-lehti ”toivoo” pääkirjoituksessaan, että nämä väärennykset ja valhejutut leviäisivät niissä maissa, ”joissa ei viime aikana ole ajateltu omilla, vaan Venäjän aivoilla – Englannissa ja Yhdysvalloissa”.

Siinäpä näkyy, mihin pyritään näillä valheilla, joiden laatijat eivät tosiaan elä omilla aivoillaan, vaan saavat tyytyä niihin tylsyyden muruihin, joita heille nähtävästi ripotellaan korteilla Hitlerin ja Göbbelsin ”runsaista varoista”.

Tämä runsas väärennysten sato on jälleen eräänä todistuksena siitä, että Mannerheim ja hänen koplakuntansa ovat Hitlerille nahkansa myyneitä kansansa kavaltajia, jotka ovat sitoneet kohtalonsa Hitlerin Saksan kohtaloon.

”Pravda”, 26 pnä marraskuuta 1941.

Leave a comment