Taistelujen ja voittojen päivä (1936)

ILOISENA JA ONNELLISENA viettävät Sovettiliiton kansat Toukokuun 1 päivää — proletariaatin kansainvälisen solidaarisuuden juhlaa.

Toukokuun 1 päivä on työväenluokan traditsionaalinen taistelurivien katselmuksen päivä. Tämä päivä on kansainvälisen proletariaatin loistavien taistelujen päivä. Tämä päivä on voittoisan sosialismin taistelukolonnain järjestyneisyyden ja mahdin osoituksen päivä.

Proletariaatin diktatuurin voittoisa lippu liehuu jo kuudennella osalla maapalloa. Sovettien maassa suoritetaan voitokkaasti loppuun luokattoman, sosialistisen yhteiskunnan rakentamista. Maamme työtätekevät ovat Leninin-Stalinin puolueen johdolla kulkeneet valtavan matkan maamme uudestimuodostamiseksi. Vuosisatainen jälellejääneisyys ja kurjuus on poistettu ainiaaksi. Maastamme on tullut etumainen, maailman mahtava teollisuusmaa. Sosialistisen suurteollisuuden pohjalla on luotu maailman etumaisin, sosialistinen suurmaatalous. Sosialismin voitto on taannut maamme kaikille kansoille iloisen ja onnellisen elämän. ”Meidän proletaarinen vallankumouksemme on maailmassa ainoa vallankumous, jonka on onnistunut näyttää kansalle ei ainoastaan poliittiset tuloksensa, vaan myöskin aineelliset tulokset” (Stalin).

Raikkaammin ja helskyvämmin kuin koskaan aikaisemmin kohoaa tänään, Toukokuun 1 päivänä, proletaarisena keväänjuhlana sovettikansan riemu ylös ilmoihin, sillä sosialismin voiton tuloksena on meille tullut iloinen ja yltäkylläinen elämä. Suuren, rakkaan Stalinimme sanoissa: ”On tullut parempi elää, toverit. On tullut hauskempi elää”, — on tiivistettynä se ilon ja riemun tunne, joka nyt lämmittää ja innoittaa monimiljoonaista sovettikansaa. Valtavat voittomme kannustavat meitä eteenpäin, valavat sydämiimme sankarimieltä ja voitontahtoa. Me haluamme alistaa jokaisen neliömetrin maastamme palvelemaan sosialismin suurta asiaa.

Tahto voittaa luonto, satuloida tekniikka on kehittänyt maassamme mahtavan stahanovilaisen liikkeen, liikkeen, joka ”valmistaa ehtoja sosialismista kommunismiin siirtymiselle” (Stalin). Stahanovilaiset ovat sosialistisen työn sankareita, aikakautemme mainehikkaita ihmisiä, jotka taistelevat korkean työntuottavaisuuden puolesta ja avaavat tietä kulutustarvikkeiden yltäkylläisyydelle, maamme hyvinvoinnin jatkuvalle kasvulle.

Me rakastamme rajattomasti sosialistista kotimaatamme, kansainvälisen proletariaatin isänmaata. Me rakastamme vapauttamme, Sovettimaan kansojen vapautta ja onnea. Me rakastamme kansaamme, joka on antanut ihmiskunnalle Leninin ja Stalinin, kansaa, joka sankarillisella työllä rakentaa uutta yhteiskuntaa, ihmiskunnan onnelaa — kommunismia. Me emme tule koskaan sallimaan, että tämän maan, sosialismin maan kamaraa tallaisi vihollisen sotasaappaan antura. Tänään, jolloin uuden imperialistisen sodan ukkospilvet kohoavat synkempinä kuin koskaan aikaisemmin vuoden 1914 jälkeen, me päättävästi kertaamme johtajamme, suuren Stalinin sanoja: ”Vaaksaakaan vierasta maata emme halua. Mutta omaakaan maatamme, yhtään verskaa omaa maatamme emme kenellekään luovuta”. ”Me olemme rauhan puolesta ja puolustamme rauhan asiaa. Mutta me emme pelkää uhkauksia ja olemme valmiit vastaamaan iskulla sodanlietsojain iskuun!”

Suuren Sovettimaan kansojen sydämissä hehkuu palavana proletaarinen internatsionalismi, rajaton rakkaus kaikkien maiden työläisiä ja työtätekeviä kansanjoukkoja, riistettyjä ja orjuutettuja kohtaan, mutta leppymätön viha kaikkia työväenluokan vihollisia kohtaan. Me olemme sovettipatriootteja ja seisomme aina valmiina puolustamaan kotimaatamme, kansainvälisen proletariaatin isänmaata kaikkia sen vihollisia vastaan. Me olemme tänään puolustusvalmiimpia kuin koskaan aikaisemmin ja kykenemme millä hetkellä tahansa lyömään vihollisemme tomuksi, jos ne uskaltavat kimppuumme käydä.

Tänään, Toukokuun 1 päivänä, lähetämme me rajan yli luokkaveljillemme, fasistisen terrorin uhreille, kapitalismin vangeille proletaarisen tervehdyksemme. Meidän sydämemme sykkii yhdessä heidän sydämiensä kanssa. Se taistelu, jota he parhaillaan käyvät riistäjiensä kukistamiseksi ja vallan valtaamiseksi työväenluokan käsiin, on meillä jo takanamme, mutta juuri siksi sydämemme lyökin samaan tahtiin heidän sydämiensä kanssa, sillä me tiedämme miten suunnattoman paljon tämä taistelu kysyy uhreja ja ennenkuulumatonta sankaruutta. Mutta samalla me tiedämme, että vain tämä tie, proletaarisen revolutsion tie voi vapauttaa kaikkien maiden työläiset ja työtätekevät talonpojat riistäjistään. Vain tiukalla ja peräänantamattomalla työtätekevien yhtenäisellä taistelulla voidaan kapitalismi hävittää kaikkialta maailmasta.

Tämän tajuavat päivä päivältä yhä paremmin laajat työtätekevät joukot kaikissa kapitalistisissa maissa. Ja siksi tänään, Toukokuun 1 päivänä, tiivistyvätkin yhä suuremmat joukot yhtenäiseen kansanrintamaan fasismia ja sodanlietsojia vastaan. Kaikkien maiden työläiset ja todelliset rauhan ystävät tiivistyvät yhä tiukemmin Sovettiliiton rauhanpolitiikan ympärille.

Ulvokoot fasistiset pedot miten paljon tahansa, heilukoon heidän pyövelinkirveensä työtätekevien joukkojen päiden yllä, niin sittenkään ei ole maailmassa sitä mahtia, joka voisi pysäyttää eteenpäin ryntäävän proletariaatin taistelurivejä. Lopullinen voitto on proletariaatin kaikkialla maailmassa.

Korkeammalle Marxin-Engelsin-Leninin-Stalinin suuri, voittamaton lippu!

Eteenpäin uusiin voittoihin uuden, sosialistisen yhteiskunnan loppuun saakka rakentamiseksi!

Eläköön sosialistinen maailmanvallankumous!

Punainen Karjala — N:o 100 — V. 1936 — Toukokuun 1 p:nä

Leave a comment