Suomen kansanhallitus – Maan itsenäisyyden ja rauhan turva (1939)

Suomen kansanarmeijan sotilas.

Suomen kukistuvan rahavallan hallituskopla julistaa käyvänsä sotaa maan riippumattomuuden puolesta. Se ei häikäile ilmoittaa taistelevansa Suomen kansanvallan, jopa rauhankin puolesta.

Suomen valtiollinen riippumattomuus, joka toteutui Venäjän Lokakuun vallankumouksen ansiosta, sen suurten johtajien Leninin ja Stalinin antaessa Suomelle itsenäisyysvakuutuksen, on Suomen taantumuksellisen yläluokan käsissä tehty kauppatavaraksi. Peläten äänettömästi oman maansa työtätekeviä ja silmittömässä vihassaan Neuvostoliittoa vastaan on se viime vuosikymmenien aikana kerännyt selkänojakseen kaikki ne vieraat taantumusvoimat ja vallat, jotka ovat nähneet hyväksi käyttää Suomea astinlautanaan neuvostovastaisissa vehkeilyissään.

Suomi onkin ollut monien rikollisten neuvostovastaisten vehkeilyjen tukikohta. Monet Aunuksen, Inkerin, Vienan y.m. rosvoretket, joiden yllyttäjinä ja innoittajina ensin esiintyi keisarillisen Saksan ja sen kukistuttua Englannin imperialismin agentit jo yksin riittävät osoittamaan sen tosiasian, että Suomen porvaristo on maan itsenäisyyden asettanut vieraiden pyrkimysten palvelukseen. Suomen taantumukselliset hallitukset ovat avanneet auliisti ovensa kaikille kukistuneen tsaarivallan kuona-aineksille antaen niille mahdollisuuden vehkeillä Neuvostoliittoa vastaan Suomesta käsin. Suomen ohrana ja yleisesikunta ovat viime vuosikymmeninä suoranaisesti kouluttaneet rikollisaineksia tuho- ja vakoilutyöhön Neuvostoliittoa vastaan. Loppujen lopuksi sitoi Cajanderin taantumushallitus Suomen englantilaisen imperialismin sotavankkureihin, työntäen kansan mielettömän rikollisen sodan kuiluun Neuvostoliittoa vastaan, juuri sitä maata vastaan, joka antoi Suomelle itsenäisyyden ja jonka turvissa Suomen itsenäisyys on jo yli 20 vuotta säilynyt ja joka nytkin ehdottamillaan molemminpuolisen turvallisuuden sopimuksilla tahtoi pelastaa Suomen joutumasta imperialististen sodanlietsojien astinlaudaksi.

Tällaista se on ollut Suomen taantumuksellisen yläluokan maan ”riippumattomuuden” puolustaminen. Todellisuudessa se on vienyt Suomen kansan riippumattomuuden tuhon partaalle. Vain kansan yleinen nousu maan vapauttamiseksi maanpetturihallituksesta ja Neuvostoliiton Punaisen armeijan apu voivat Suomen valtiollisen itsenäisyyden pelastaa.

Tanner-Cajander-Mannerheim-koplan uskotteluilla siitä, että he taistelevat kansanvallan ja rauhan puolesta ei enää ketään ajattelevaa ihmistä narrata. Hallitus, joka on tuhonnut kaiken kansanvallan maasta, joka on riistänyt kansalta sen perustuslaissa taatut oikeudet, joka esti väkivalloin kaikki rauhan ja kansanvallan puolustajat esiintymästä, joka täytti jälleen Suomen vankilat rauhan ja vapauden puolustajilla, on rahavallan diktatuurin hallitus, joka täytyy juuria maan päältä Suomen kansanvallan pelastamiseksi.

Epätoivoisen asemansa pelastamiseksi on Tanner uudelleen yrittänyt ylöslämmittää suurpääoman kansanvastaista hallitusta. Mutta mikään ei enää pelasta tuota koplakuntaa kansan tuomiolta. Nyt muodostettu uusi Kansanhallitus vain voi turvata maan itsenäisyyden ja uudistaa Suomen kansanvallan sekä antaa rauhan ja turvan Suomelle. Tämän hallituksen tässä lehdessä julkaistu ohjelma on rauhallisen työn, kansanvaltaisen elämän ja uuden tulevaisuuden ohjelma. Se ei riistä Suomen kansan käsistä oikeutta itse päättää elämästään, vaan lujittaa kaiken vallan kansan omiin lujiin käsiin.

Kansan Valta, № 10
Suomen työtätekevien kansanrintaman äänenkannattaja
Perjantai, 15 p. joulukuuta v. 1939

Leave a comment